Mer er ikke alltid bedre
I noen tilfeller er det enkelt å overbevises om at mer ikke er bedre. For eksempel i stilvalget i klesskapene til den gjengse nordmann, eller i de mange beige nordisk design-spisestuene, eller når det kommer til potetgullinntak. I andre tilfeller er det litt vanskeligere: for eksempel for en nervøs medisinstudent, som lurer på om hen skal ta en blodprøve til – bare for sikkerhets skyld.
Kunstig intelligens og helse - hvordan blir fremtiden innenfor helsevesenet?
Det er vanskelig å forutsi hva fremtiden bringer. Likevel er det viktig at vi forbereder på hvordan fremtiden vil kunne bli, både for å kunne arbeide mot ønskede mål og for å unngå uønskede utviklinger. Kunstig intelligens i helsevesenet kan gi bedre og raskere diagnoser, og oppfølging av sykdom kan bli mer personlig. Men hvor mye makt skal vi gi til maskinene?
Fremtidens klima og helse: spådomskunst i et vitenskapelig system
Det begynner å bli ganske god forståelse for hvilke konsekvenser global oppvarming har for helse. Usikkerheten knytter seg til hvor omfattende oppvarmingen blir. Det mest sannsynlige utfallet ut fra dagens politikk ligger et sted midt imellom. Hva får dette å si for helse i Norge?
Klima og helse på medisinstudiet
Vi kan ikke være stille. Vi har ingen tid å miste, da vi allerede ser helse konsekvenser av klimaendringer, også i Norge, og vil fortsette å se dem øke de neste tiårene. Vi må fortsette å stille krav til egen utdanning, for at vi som fremtidig helsepersonell kan stille forberedt i møte med både nåtidens og fremtidens pasienter, som vil i større og større grad være påvirket av klimaendringene.
Medisinstudenter for en bedre verden - i 30 år!
I 2022 arrangeres aksjonen for 17. gang. I dette intervjuet kan du bli bedre kjent med Amalie (leder) og Sara (nestleder) som skal lede MedHum de neste to årene.
Stillhet på 8 m2 med lyd av «Melding: Avlyst praksis».
Hvem skulle tro at denne pandemien ville vise at det dyreste vi eier er lyden av livet.
To steg til skrivebordet, fire til kjøkkenbenken og seks til baderommet. Stillhet. Plutselig lyd: «Kjekt om dere slår på kamera så slipper vi å se svarte skjermer». Stillhet igjen. Slurk kaffe. Åpne OneNote. Ta på kamera. Smil. Plutselig lyd igjen: «Kan du beskrive bakterie morfologien på disse bildene av preparatet?».
Medisinernes Mentale Helseopplysning (MMO)
MMO står for medisinernes mentale helseopplysning, og er en frivillig studentorganisasjon av helsestudenter i Trondheim, Oslo, Bergen og Tromsø. Målet vårt er å bidra til mer åpenhet om mental helse, særlig blant ungdom og unge voksne. Vi ønsker å senke terskelen for å snakke om psykisk helse, og på den måten bidra til at folk kan få det bedre.
Rettferdighet i pandemitider
Statssekretær for utenriksdepartementet, Aksel Jakobsen og Ole Frithjof Norheim, lege, professor og leder for Bergen Centre for Ethics and Priority Setting (BCEPS) utredet mer om hvordan Norge har arbeidet med vaksinen nasjonalt og internasjonalt i tillegg til hva som er en etisk riktig fordeling av vaksinen mellom rike og fattige land.
Tobakk: Fra populær vane til helseskadelig uvane
I denne teksten kan du lese om tobakkens historie, konsekvensene av røyking og Nmf sitt arbeid mot bedre folkehelse. Skrevet av Evgenia Taranova, Folkehelseansvarlig i Nmf