Konferanseplanlegging under en pandemi – en berg og dalbane

Tekst av Sine Grude

Hvert år arrangeres konferansen FINO for medisinstudenter i de nordiske landene. FINO står for det noe så kompliserte som Federation of International Nordic Medical students Organisations, og har som mål å legge til rette for nordisk samarbeid, samt fasilitere idéskaping og være nettverksbyggende.

De fem nordiske landene rullerer på å arrangere konferansen, og i 2020 var det Norges tur igjen. Sist gang Norge holdt konferansen var i Bergen i 2015, og med det var vi klare for å endelig være vertsnasjon igjen. Allerede i mai 2019 ble det satt ned en arbeidsgruppe for konferansen, som etter hvert skulle danne en organiseringskomité. Planlegging av en internasjonal konferanse er ingen lett oppgave i seg selv, men 2020 skulle ikke være året for fysiske, internasjonale konferanser, og relativt tidlig i pandemien ble det klart at konferansen måtte utsettes. Vi er svært glade for at 2021s opprinnelige arrangør, Finland, lot Norge få beholde arrangørrollen til 2021. 

Høsten 2020 var endringene relativt store i organiseringskomitéen. Verv som egentlig bare skulle gått over ett år, måtte plutselig forlenges, og derfor sa noen av komitéens medlemmer fra seg vervene sine. Komitéen fikk inn en gjeng med nye medlemmer, og den nye komiteen har nå i snart ett år jobbet for en konferanse som er et verdig startpunkt for nordisk samarbeid også etter pandemien. 

I økonomiske nedgangstider er sponsorer vanskeligere å få tak i, og økonomisk støtte var et bekymringspunkt for konferansens gjennomførbarhet. Derfor var vi svært glade da sponsoransvarlig i komiteen sikret et stort stipend fra Nordplus, som gjorde at konferansen ble fullfinansiert sammen med uvurderlig støtte fra Nmf, samt delegatavgifter. Vi har ikke visst hvilke hoteller som står etter pandemien, men er glade for vi nå har bestilt overnatting ved Citibox i Oslo sentrum. I tillegg er vi takknemlige for å få bruke Legenes hus – Legeforeningens nyoppussa hovedkvarter ved Aker brygge som sted for konferansen. 

Temaet for konferansen ble bestemt lenge før pandemien, og det er derfor litt småkomisk å tenke på hvordan skopet av temaet er endret fra den gangen det ble bestemt. «The future of medicine» ser annerledes ut etter 1,5 år med pandemi, men vi gleder oss til å se fremover, og lære om fremtidens medisin og hva den innebærer. Temaene for foredragene og workshopene er varierte og spennende, og vi gleder oss masse til å lære og bli inspirerte. 

Blant de aller viktigste tingene som skjer på FINO er det sosiale. Sosialt ansvarlig i FINO har jobbet for et variert og gøy sosialt program, og det blir fint å knytte bånd på tvers av landegrensene. Vi i organiseringskomitéen merket godt at etter mange måneder med zoom-møter, forandret mye seg når vi endelig i august kunne møtes fysisk for arbeidshelg. Vi har stor tro på at det gjør noe med våre nordiske samarbeidsevner å møtes, lære og engasjere hverandre, og nettopp det planlegger vi å legge til rette for på årets FINO. 

Nå er invitasjonene til de nordiske landene sendt ut. Vi venter nå på at de skal velge sine delegater, og 4-7.november kommer de alle til Oslo for en helg spekket med spennende program. PR-ansvarlig deler flittig på sosiale medier frem mot og under konferansen, og vi anbefaler alle Æscalups lesere til å følge oss, bli inspirert og engasjert. For om du glemte å søke eller ikke fikk plass til å være en av Norges delegater under årets FINO, er det nye sjanser i Finland neste år. Uansett gleder vi oss til å se hva «The future of medicine» har å by på i november og i årene som kommer. 




Previous
Previous

Kunstig intelligens og helse - hvordan blir fremtiden innenfor helsevesenet?

Next
Next

Fremtidens klima og helse: spådomskunst i et vitenskapelig system