Reisebrev fra folkehelsekonferansen 2021

 

En engasjert Nmf-gjeng på Folkehelsekonferansen 2021! F.v.: Matilde Helm, Julia Langnes, Einar Lund, Xenia Cappelen, Martine Ingebrigtsen Myhre, Nora Møller Didriksen, Anna Yang Arntzen.

 

Tekst av
Julia Langnes, Æsculap-ansvarlig, Norsk medisinstudentforening Bergen
Xenia Cappelen, Nestleder, Norsk medisinstudentforening

I slutten av oktober deltok syv engasjerte medisinstudenter fra Norsk medisinstudentforening (Nmf) på Folkehelsekonferansen 2021 i Trondheim. Delegatene hadde reist helt fra Tromsø i nord til Krakow i sør for å delta på konferansen, som i år hadde hovedtemaet “Klima og bærekraftig folkehelsearbeid”. Alle Nmf-medlemmer kunne søke om plass i delegasjonen, og Nmf var representert med både medlemmer, nasjonale og lokale tillitsvalgte.

Delegatene møttes kvelden før programstart for fellesmiddag og bursdagsfeiring for Nora, med vegetarburgere på Graffi Solsiden. Anbefales! Stemmebåndene fikk også varmet seg opp før konferansen, med storslått bursdagssang i hele lokalet. 

Etter en himmelsk frokost på hotellet (Anna var spesielt imponert over baristaens havrelatte!) var vi klare for å møte Trondheims bussystem og komme oss til Scandic Lerkendal hvor konferansen ble avholdt. Den startet med mange foredrag, som et fint innslag fra Camilla Stoltenberg om Folkehelseinstituttets arbeid med covid-19-pandemien, og et foredrag om netthets fra Natur og Ungdom. Deretter gikk dagen videre til lunsj og parallellsesjoner. Nmf-delegasjonen deltok blant annet på parallellsesjoner innen klima og migrasjon, helseberedskap i små kommuner, bærekraftig kosthold og psykisk helse. Her innledet eksperter fra hele landet, som presidenten i Leger uten grenser. Parallellsesjonene var svært lærerike, og ga oss mulighet til å ta et dypdykk i det den enkelte deltaker selv syntes var mest spennende.

Bilde av konferansen fra Folkehelsekonferansens Facebook-side. Her koser legestudentene seg på bakerste rad!

I motsetning til dette var det noen ting vi stusset litt over. Selv om Folkehelseforeningen spesifikt nevner studenter som en av konferansens målgrupper, følte vi tidvis at programmet var mer tilrettelagt for deltakere fra offentlig forvaltning. Flere i delegasjonen bemerket at konferansen var lite miljøvennlig, til tross for stort fokus på klima i programmet. Konferansen var i tillegg lite interaktiv med foredrag framfor workshops, som vanskeliggjorde god dialog med øvrige deltakere og aktører, men var gull verdt for strikkerne i delegasjonen!

Mellom foredrag og faglig påfyll fikk delegasjonen også tid til å utforske studentlivet i Trondheim under UKA-festivalen. Etter konferansens første dag dro delegasjonen samlet til Studentersamfundet for å se UKErevyen “Razzmatazz”, som fenget publikum med sine dagsaktuelle, humoristiske sketsjer og dyktige skuespillere. Som konferansen på dagtid hadde revyen også flere folkehelserelaterte innslag, dog primært relatert til covid-19-pandemien framfor klima og bærekraft. Øvrig fritid ble også brukt til sosialt og teambuilding, samt en utrolig koselig felles middag med italienske delikatesser på Frati. Her fikk vi igjen testet sangferdighetene våre med litt ABBA på høyttalerne, til glede for servitøren og frustrasjon for enkelte i Nmf-delegasjonen. Det ryktes at det finnes en video av dette begravd i gruppechatten i Messenger, men for å få tilgang til dette eksklusive materialet må du stille både kompendiene og paraplyen din til vår disposisjon! Etter litt for mye pasta dro vi tilbake til Samfundet, hvor Einar viste fram danseferdighetene sine til stor begeistring fra både delegasjonen og øvrige Trondheimsstudenter. 

Selv om det faglige programmet ikke alltid svarte til forventninger, sitter vi igjen med positive erfaringer og motivasjon til videre Nmf-arbeid i fellesskap. Vi takker Folkehelseforeningen for vel gjennomført konferanse og delegasjonen for godt samhold, og håper vi ses på Folkehelsekonferansen 2022 i Hamar!

Interessert i å delta på fremtidige konferanser sammen med engasjerte medstudenter? Følg med på Norsk medisinstudentforenings Facebook- og nettside for mer informasjon!


Previous
Previous

Mer er ikke alltid bedre

Next
Next

Om konferansen er god, er allting godt