Jeremy Croos

Tekst: Sarvani Mahalingam

Jeremy Croos er 3. årsstudent på UiO, og driver med sin artistkarriere ved siden av studiene. Musikken har vært hans største lidenskap siden barndommen, noe som gir ham trøst, glede og muligheten til å uttrykke følelser gjennom låtskriving. Hip Hop og RnB-sjangeren er hans felt, og han har utgitt en del låter de siste årene. Shoutout, folkens - følg J.Croos på Spotify!

Musikkinteressen har derimot ikke vært et hinder for legedrømmen. Fascinasjonen for medisin kom i forbindelse med en julekonsert på hospice-avdelingen ved Lovisenberg sykehus. Møtet med et barn som snart skulle dø gjorde et uutslettelig inntrykk på han, som traff ham midt i hjertet. Det skapte en iver til å hjelpe barn, og senere har han arbeidet med barn på skoler, i musikkstudio og gjennom ungdomsarbeid. Han mener at barn fortjener trygghet, tilstrekkelig oppfølging, hjelp og omsorg. Spesielt i en pandemitid der mental helse ikke kunne vært viktigere.

Han er leder i Dancing Doctors, en forening på medisinstudiet i Oslo. Musikk og dans gir ham glede. Han er bygd opp slik at han klarer mange ting samtidig, selv om vennene hans mener at han av og til kan ta seg vann over hodet. Selvsikkerheten er drivkraften hans, som holder han gående. Musikken har hjulpet med å koble ut og opprettholde en god mental helse.

Han mener at den faglige kunnskapen hos en lege er like viktig som trivselen på jobb, og det å møte pasientene med godhet. Som fremtidig lege mener han at det også er viktig å dyrke de fremtidige legeegenskapene utenfor den faglige kompetansen. Ofte møter han faglig dyktige medisinstudenter, som skjuler sine egenskaper bak forelesninger og notater. Han mener mange leger er utsatt for depresjon, fordi man som lege kan drukne litt i den hvite frakken.

Har du et tips til de som går førsteåret, som du skulle ønske noen hadde fortalt deg?
Ta det med ro, og ikke fortvil om det er noe du syns er van- skelig eller ikke skjønner med en gang! Sett opp kollokvier med medstudenter, som er effektive og hvor det rom for alle slags spørsmål. Ta gode pauser, selv når du ikke føler du kan ta pause. Avkobling er essensielt for å takle den mengden informasjon som du skal forstå og pugge. Bli en del av foreninger – det gir deg en tilhørighet, sosialt liv og enda en grunn til å komme deg opp av senga i tunge tider.

Hva har du fått mye bruk for gjennom studietiden?

Jeg er en ganske konservativ student, jeg er veldig glad i fagbøker. Men jeg har også brukt mye flashcards og tankekart, spesielt når det er informasjon som må pugg- es. Det er veldig effektivt når man for eksempel er på sted- er der det ikke egner seg med bøker eller PC. Eller når du er rett og slett er for sliten til å lese lange tekster.

Previous
Previous

Vårin Eiriksdatter Wikan

Next
Next

Anne-Karin Rime - ny president i Legeforeningen!