Ingeborg Bryne Retterstøl

Tekst: Selma Norup, skribent i Æsculap
Foto: privat

Ingeborg Bryne Retterstøl er  23 år gammel og medisinstudent ved UiB. Hun flyttet til Bergen i 2019 fra Bekkelaget i Oslo. I januar skal hun begynne på 7. semester. Ingeborg var usikker på hvilket studie hun skulle velge, men søkte seg inn på medisin fordi det virket spennende; "Det var ingen andre studier jeg heller ville gå, så da fikk jeg bare prøve ut medisin", forteller hun. Studiet har ikke bare vært en dans på roser, men Ingeborg er glad for at hun  fortsatt  studerer på tross av motgang. På fritiden liker hun å trene, være ute, strikke, lese og bake. Hun tilføyer også at: "jeg elsker brød, men hvis jeg skulle ha spist bare én ting resten av livet hadde det vært surdeigsbrød med smør!". I tillegg er hun opptatt av klima og miljø, og har vært leder i studentorganisasjonen Klima=helse.

Da Ingeborg ble student hadde hun ikke de største forventningene til studiet - det var mest noe hun ville prøve ut for å se om det kunne passe for henne. Til tider synes Ingeborg det er vanskelig å finne lese-motivasjon, spesielt i starten av studiet. Dette er nok noe mange kan kjenne seg igjen i. Etter første året ble ting lettere, fagene ble mer spennende og hun fikk flere venner. I tillegg begynte Ingeborg å engasjere seg i studentorganisasjonen Klima=Helse. De jobber for å sette fokus på hvordan klimaendringer påvirker helsen. Ingeborg forteller at: “å være med i en forening er superkoselig og veldig gøy!”. Klima=Helse er lavterskel, og de arrangerer mye sosialt.

Studiedagene til Ingeborg er relativt avslappet. "Jeg studerer nok ikke mer enn jeg må," sier hun med et smil. Livet er mer enn lesing, bortsett fra i eksamensperioden. Men selv da mener Ingeborg det er viktig å prioritere tid til trening, turer og andre fritidsaktiviteter. Et eksamenstips til ferske studenter er å gjøre gamle eksamensoppgaver,dette er helt klart den viktigste forberedelsen.

Ingeborg synes at hjernen er spennende: "nevrologi er det fagfeltet jeg interesserer meg mest for - hjernen er alt vi er!" Men hun vil nok ikke satse på kirurgi: "det er jeg nok for skjelven i hendene til," ler hun. En god lege kan være mye forskjellig mener Ingeborg; "det finnes utallige forskjellige legejobber, og disse krever forskjellige egenskaper." Med andre ord, det finnes noe for alle! 

Tips til førsteåret: "Førsteåret er vanskelig og til tider kjedelig. Jeg følte at alle andre jeg snakket med brant for medisin - for meg var det ikke sånn, og jeg slet med motivasjonen. I tillegg flyttet jeg til en ny by, bodde i et dårlig kollektiv, og var mye alene. Jeg vurderte faktisk å droppe ut, men jeg er glad for at jeg valgte å fortsette. Fagene har blitt mer spennende, og jeg har fått flere venner. Du er ikke alene om du sliter, mange føler på det samme selv om de ikke sier det høyt! Oppsummert: gi det tid, ting blir bedre :) "

Noe jeg har fått mye bruk for: "Et tankesett om at livet ikke er så seriøst, og at jeg ikke må legge for mye press på meg selv. Ta det med ro og finn tid til ting du liker og setter pris på!"

Previous
Previous

Anna Meslo

Next
Next

Marie Godal