Daniel Masami Nishimura

Tekst: Selma Sofie Norup, skribent i Æsculap

Daniel Masami Nishimura er 21 år, og 1. års medisinstudent ved Universitetet i Oslo. Han har en internasjonal bakgrunn; Daniel er født i USA, og oppvokst i både USA, Japan og Norge. For ham var medisinstudiet først en fjern barndomsdrøm, men ble på videregående et mål han bestemte seg for å jobbe mot. På fritiden synger Daniel i A Scalpella, et blandakor på UiO. Tidligere har han gått på Nordhordland Folkehøyskole med fokus på blant annet musikk og musikaler. 

På studiet trives Daniel godt. Han blir inspirert av å være i et miljø med flinke medstudenter, og er fascinert av faget; "det beste med å studere medisin er dybdeforståelsen man får. Det er imponerende hvor mye man vet om kroppen." Han er på intervju-tidspunktet midt i forberedelsene til cellebiologi-eksamen.

Daniel bodde de seks første årene av livet sitt i USA, og flyttet deretter til Japan. Han kan både norsk, engelsk, japansk og litt spansk. Som 12-åring kom han til Norge. Det å lære seg "ordentlig" norsk som 12-åring var utfordrende. "Hvem var det som bestemte at det er et eple og ei pære!?" Likevel har det å vokse opp i tre nokså ulike kulturer gjort Daniel tilpasningsdyktig: "Man snakker det språket, og følger de normene som gjelder i situasjonen man er i."

For Daniel er det sosiale viktig. Han digger studielivet, men understreker at det ikke blir bedre enn man gjør det til selv. Hans råd til nye studenter er å bli med i en studentforening: "Det finnes noe for alle!" De fleste studentforeninger har lavterskel-arrangementer i starten av hvert semester. Selv engasjerer Daniel seg blant annet i studentorganisasjonene MedHum og OAMS (Medisinernes humanitæraksjon og Oslo akuttmedisinske studentforening, red.anm). Han er nylig blitt valgt som leder av MedHum, en organisasjon som driver med globalt bistandsarbeid til mennesker i nød. OAMS er en akuttmedisinsk studentforening, og Daniel har blant annet vært med som instruktør - allerede siden 1. semester. Det er en god måte å bli eksponert for faglig input ved siden av studiet.

Som mange andre studenter har ikke Daniel bestemt seg for hvilken spesialitet han har lyst å velge: "Hvor jeg ender opp er fortsatt umulig å si. Når det gjelder spesialitet har jeg bestemt og ombestemt meg omtrent 20 ganger allerede." Som fremtidig lege mener Daniel det er viktig at både leger og helsevesenet som helhet fokuserer på ivaretakelse av pasienter. "En god lege kommuniserer godt med pasient og pårørende, er ekspert i sitt fagfelt, men likevel ikke redd for å be om hjelp om man trenger det."

Har du et tips til nye studenter i eksamensperioden? Bruk medstudenter! Quiz hverandre. Er det noe du husker som ikke de husker? Er det noe de husker som ikke du husker? En fin måte å få oversikt over hva man har kontroll på, samtidig som man tetter kunnskapshull.

Fun fact om Daniel: Origami-talent - Daniel kan brette noe gøy med nesten hva som helst: ark, sedler, tyggispakke, plastpose...you name it!

Previous
Previous

Marie Godal

Next
Next

Olivia Høegh-Omdal Paulsen