LIS 1 - Øystein Ohr

Tekst: Sarvani Mahalingam
Foto: privat

Alder: 27
Kommer fra (by): Sandnes
Studerte: NTNU
LIS1: Ahus
Jobber nå: Ahus

Hvor jobber du nå? Trives du?
-
Ahus, i skrivende stund på medisinsk rotasjon. Trives bra, Ahus er et supert sted å være LIS1. 

Hvordan ser en typisk hverdag ut?
Det er enten postarbeid, med den vanlige gangen med visitt, utredning/behandling og nødvendig papirarbeid. En del internundervisning er det også.  I mottak er det stor pågang med pasienter, hvor man som LIS1 tar innkomster, går med stanscalling og deltar på medisinske team. Det er mest postarbeid på medisin. 

Hvorfor valgte du å ta LIS1 der du jobber nå? 
Ahus har gitt et veldig godt inntrykk av god kvalitet på LIS1-tjenesten både i tidligere evalueringer av turnustjenesten, og også gode skussmål fra tidligere LIS1 som har vært der. Også ønsket jeg meg mengdetrening for å virkelig bygge erfaring, og da var Ahus et selvsagt valg.

Hvordan var søkeprosessen? 
Det gis info via mail alle steg av prosessen. Det er først screeningskjema, så vurdering av søknader av både Ahus og de relevante kommunene. Så innkalles det til intervjuer for de aktuelle kandidatene, før det sendes ut tilbud. Flere tillitsvalgte er involvert i alle steg av prosessen for å sikre at den er ryddig og rettferdig. Jeg opplevde det som en åpen og redelig prosess.

Hva var du fornøyd med? 
Generelt godt opplegg, hvor man også har en del rom til å selv ta initiativ for å lære. Det er så stor pasientpopulasjon her at man får både stor mengdetrening på de vanlige tingene, men man treffer også på svært sjeldne diagnoser. Også er det utrolig hyggelige kollegaer her!

Hva var du ikke fornøyd med? 
Det er mye endringer i arbeidsplan etterhvert som LIS1-antallet endres, vi roterer avdeling og så videre. Da kommer gjerne arbeidsplanen også sent, og det blir vanskelig å legge planer et stykke frem i tid. Men alt i alt har jeg lite å klage på.

Var det noe som gjorde spesielt inntrykk?
LIS1 har gitt første, reelle mulighet til å være «Doktoren» for pasienten og i møte med pårørende. Særlig ved alvorlig sykdom og dårlig prognose gjør det fortsatt inntrykk å være budbringeren av dårlige nyheter.

Hvordan var arbeidsmiljøet ved LIS1 stedet ditt?
Veldig godt! Spesielt er LIS1 gode til å stille opp for hverandre, men også LIS2/3, overleger og sykepleiere er i det store og hele veldig hyggelig med hverandre. 

 Jobbet du mye?
Gjennomsnittlig arbeidstid er omtrent 40 timer i uken. På medisin og kirurgi er det litt ujevnt fordelt med vakter, slik at det da kommer noen nulluker innimellom. Men det er muligheter for jobbe mer for dem som vil ved å ta vakanser eller liknende. Selv har jeg hatt en liten intern bistilling hvor jeg har jobbet noen timer ekstra hver uke.

 Har du gjort noen feil som andre kan lære av?
Helt sikkert flere, men det har heldigvis ikke hatt negative konsekvenser til min kjennskap. Så lenge man spør om hjelp ved behov og dokumenterer godt i journal, så får man avverget det meste og kan ordne opp før det går galt. 

Hvordan var livet utenfor jobb i LIS1?
Veldig bra! Vi har jevnlig felles lønningspils eller drar på arrangementer sammen. Også har man jo Østmarka rett ved Ahus og alle Oslos tilbud rett i nærheten.

Har du tips til andre som skal starte LIS1? 
LIS1 er en fantastisk mulighet til å utforske og prøve ut ulike fagretninger og kanskje også steder i Norge. Men husk også at LIS ikke bare er jobb, bruk tid med kollegaer og venner, livet er mer enn bare å skrive innkomster på vakt!

 Hva er planen din etter LIS1?
Vi får se hvor veien går etter hvert. I første omgang blir det nok avtjening av verneplikt som VAB-lege i Forsvaret. 

Previous
Previous

LIS 1 - Thomas Sætre

Next
Next

Elise Marie Sølsnes